Novi Sad
05.04.2022.
14:20 > 09:40
Izborna lista Srpske napredne stranke osvojila je u Novom Sadu, na parlamentarnim izborima, 36,68 odsto glasova, dok je koaliciji Ujedinjeni za pobedu Srbije pripalo 20,27 odsto glasova.

Komentari 131

  • Лиманац

    08.04.2022 14:04
    @Лиманац
    "Предаја није опција"?!

    С ким си ти у рату, човече?
    То под један.

    А под два, преброј ваше тазе прелетаче па ће ти бити јасније та смејурија с предајом и сличним фразетинама за народне масе :).
  • novosadjanin

    08.04.2022 09:54
    @botdetektor
    nego druze,

    da se manemo mojih kompetencija, misli sta hoces, nebitno.
    drugo mi je interesantnije:
    posto mene spocitavas da nisam slobodnomisleca osoba , vec angazovani radnik koji agituje za neku od politickih opcija, tj bot, vidis, ja mislim da si upravo ti taj.

    ne volim (za razliku od tebe) da sudim o nekome koga ne poznajem ali nikako ne uspevam da ubacim tvoj nick+pripadajuce budalastine u neku racionalnu odraslu osobu.
    deluje mi da si angazovan.

    p.s. predlazem da vise "ne zagadujemo" thread. clanak je na temu, ko je kako glasao u ns, otisli smo off topic.

    pozz



  • Bot Detektor

    08.04.2022 07:59
    @novosadjanin
    Pa pazite, ja sam Bot Detektor.
    BTW - nisam ja radio pretragu, google je ;-)
    Namerno nisam naveo primere pogrešnih akronima da vidim šta će se desiti i- ništa.
    Svako ko je uložio u sebe i stekao određena znanja i sertifikate veoma dobro zna koji su to.
    Dakle akronim PMPO ne postoji a naveli ste ga dovoljan broj puta da nije slučajna greška. Postoji POPM i jeste, znači nešto slično tome što ste naveli.
    Dalje, ko ima PMP on ne navodi CAPM zato što je to isti sertifikat, niži, entry nivo.
    Prijatno :-)
  • novosadjanin

    08.04.2022 00:06
    @botdetektor
    druze...-:)

    lose si gledao.
    istina da je moj cv specifican ali daleko bilo da je jedini, prosto nije.

    apropo akronima za koje ne mozes ni da nadjes znacenje, ajmo redom:
    1. brokerska licenca - izdaje je komisija za hartije od vrednosti. izdata x stotina puta, imas podosta brokera
    2. m&a specialist (merges and aqusition) je specijalista za kupoprodaje kompanija. To zvanje se stice adekvatnim radnim, profesionalnim portfoliom i namenskim kursevima.
    3. PMPO , product owner po agile metodologiji. izdat of scrum.org, ima ih u srbiji podosta, daleko sam od jedinog.
    4. CAPM, certified associate in project managament, izdaje pmi institut, takodje ima podosta
    5. PMP , project managament professional, ima izdatih par stotina licenci u srb, nisam jedini.

    eto ti malo besplatne edukacije druze.
    nego... zivo me interesuje ko se krije iz tvog nicka.
    bato, nije te mrzelo da guglas (a jos i nisi uspeo da se povatas i opet lupio gluposti)?!?!?

    ahahahahaha, kontam da ti je bas super druze sa sobom.

    veliki pozdrav
  • Bot Detektor

    07.04.2022 18:35
    @novosadjanin
    Admini nisu potrebni :-)
    Uradio sam pretragu na linkedin-u i ne postoji na svetu osoba sa svim sertifikatima koje ste naveli.
    Gratis- ne postoje sve skraćenice koje ste naveli, liči, ali ...
    Živeli!
  • KontrolorNaIzborima

    07.04.2022 18:28
    @/
    Slažem se! A to će se vrlo brzo i dokazati.

    @dijasporac
    Ufff... back to the basics. Naravno da povećana izlaznost ne znači neminovno i obaranje Vučića ali ono što je izvesno je da Vučićevi glasači izađu da glasaju (...) a da je među onima koji ne izađu da glasaju značajno veći procenat nije za Vučića.

    @novosadjanin
    Svakako jesam ali sam probao argumentovano da objasnim da rezon nije dobar. Sami ste naveli da ste puno putovali po svetu. Ono što je daleko prosečnom srpskom biraču da shvati je da je jedan od osnovnih mehanizama građanske kontrole vlasti u demokratskom društvu - 'smenjivost'.
    Čovek je po svojoj prirodi oportun a političari, pogotovo kod nas.... Kada građanin shvati da svojim glasom utiče na smenjivost vlasti tada političar zbog svoje prirode mora da menja pristup. Žalosno je da je kod nas stepen demokratske edukacije nizak. Ovo što kažem nema veze sa teorijama zavere.
    Opet, svakako je vaše pravo da izađete, ne izađete, glasate ili ne glasate. Bez da se bilo kome pravdate.
  • Инспектор Вишекруна

    07.04.2022 16:15
    @Dreamer
    Мислио сам на прве вишестраначке парламентарне изборе одржане 9. (први круг) и 23. (други круг) децембра 1990. Тада се бирало по већинском систему. Нисам могао да нађем тачне податке за НС али тада се бирало по већинском систему. Не сећам се да ли је тада било 7 или 9 посланичких места за новосадску општину, али се јасно сећам да је након другог круга остало само двојица посланика СПС-а. Сећам се да је у Ветернику изгубио Тадија Качар (тада СПО). Лако проверљиво!
  • dragan

    07.04.2022 11:37
    Srbija je ubedljivo najcentralizovanija drzava Evrope sa najmanjim brojem opstina prema broju naseljenih mesta. Nigde sem kod nas ne postoje opstine tj najnize administrativne jedinice koje broje desetine naseljenih mesta. Uglavnom opstinu cine 1-3 naselja bilo gradskih ili seoskih. Futog, Veternik, Kac, Rumenka, Kovilj, Kamenica bi svugde u Evropi bile zasebne opstine gde se resavaju lokalni problemi, a ne bi bili u sastavu monstrum opstine sa Novim Sadom. Kakve veze imaju problemi na lokalnom nivou jednog Futoga i Podbare, Detelinare, Kaca i Limana?
  • Geografija

    07.04.2022 10:41
    @Petar Milić
    Donekle se slažem sa Vama, osim za brdsko-planinski mentalitet. Nije to stvar nadmorske visine i karakterističnog joj mentaliteta. Naprotiv, mentalitet tih krajeva je više sklon buntu i nemirenju sa nepravdom, a mentalitet ravničarskog kraja je bliži inerciji i mirenju sa trenutnim stanjem, kakvo god da je. Začudili biste se kada biste znali koliko Vojvođana koji su baš rođeni u Novom Sadu ili bilo gde u Vojvodini glasa za SNS i SPS, jer su dobili posao, udobne pozicije u nekom javnom preduzeću ili ustanovi i ne žele da se to promeni. Idu linijom manjeg otpora i to je naša velika boljka. To nema veze sa brdom i planinom. Ima sa lenjosti uma, potkupljivošću i korupcijom. Nemojte misliti da se vojvođanski malograđanin razlikuje od "brdskog" malograđanina. Malograđanštine i siromašnih umova ima posvuda. Ipak, ohrabruje što su centralni delovi grada većinski opozicioni, pa ne možemo baš da kažemo da je Novi Sad potpuno "zakazao". Barem malčice nam to dokazuje da u Novom Sadu ima mislećih ljudi, iako se slažem da davno više nije Srpska Atina.
  • Malograđanština

    07.04.2022 09:05
    Seljak
    Čitam komentare i ne verujem kako pojedinci koji žive u gradu pišu o svojim sugrađanima sa periferije grada.. Koliko se sećam 90' tih su Vam ti seljački, glupi, sendvičari bili slamka spasa pošto malter i zidovi se baš i ne jedu!
    Ispada da baš i niste tako pametni kao što bi ste voleli..
  • 66

    07.04.2022 08:30
    Vidim Kisač u "biranom" društvu. I.... sramota me je.
  • Tojesendvic

    06.04.2022 23:25
    @mare
    Dragi Mare, tamo gde je opozicija pobedila imamo kanalizaciju, i asfalt vec, hvala lepo.
  • /

    06.04.2022 22:42
    /
    dzaba ti matematika.
    sluzba je upotrebila istu taktiku kao i tokom milosevica.
    ubacila je nekoliko opozicionih stranaka pa niko nije mogao napraviti vecinu.
    pa je jos ubacila i nacisticke stranke za ciljani grupu.


    ovi izbori su bili jedna velika putinova pozorisna predstava
  • Pero

    06.04.2022 21:50
    Ja bih uveo cenzus kao u Mađarskoj, pa se slikajte kombi partije:

    Cenzus sa stranku je 5%
    Cenzus za koaliciju dve stranke je 10%
    Cenzus za koaliciju tri ili više stranaka je 15%

    Izvolite.
  • Petar Milić

    06.04.2022 21:35
    Bio jednom Novi Sad
    Novi Sad glasao kao da je Surdulica. Nema više građanske inteligencije, Srpska Atina je postala Oklen Siti i teško će postati opet urbano mesto, pošto dominira brdsko-planinski mentalitet.
  • POKS /NADA

    06.04.2022 19:06
    Samo da kažem,Nada nije nikakva opozicija ili ti poks to ti je produžen ruka Av,i priče o tome koliko je glasova pripalo vlasti ,šta je tu čudno svi zaposleni po JKP predizećima su pod moranje i zbog dobrih ne zarađenih plata izašli i glasali za te i takve vlastodršce,pa neće seći granu na kojoj sede ,eto ja toliko.
  • dijasporac

    06.04.2022 17:42
    @KontrolaNeizborima
    Pazi kad je meni matematika alatka koja mi donosi hleb ceo zivot pa ne vidim nikakv matematicki dokaz da veca izlaznost automatski znaci i obaranje Vucica.
    1) Oni koji su nisu izasli nisu sigurni glasaci opozicije, to je pogresan ulazni podatak u racunici koju neki opozicioni politicari iznose pa je to postalo uvrezeno misljenje. Neizasli na izbore u principu nisu ni zainteresovani da se nesto menja jer bi u suprotnom izasli na izbore, na ulicu, da pale skupstinu ako treba. Neizasli na izbore su uglavnom ljudi kojima je potaman u tom drustvu, koji zive svoje zivote i ne gori im pod nogama da nesto menjaju. Pa stoga zasto su oni glasaci opozicije a ne Vucica?
    2) Matematicki i prakticno je dokazivo ako imas 8 opozicionih listi koje ce dobiti od 1 do 25% da ce neke od njih i otpasti zbog cenzusa te ce ti glasovi automatski biti baceni ( samoTadic i Radulovic skoro 5% glasova na ovim izborima) odnosno podeljeni medju strankama koje su presle cenzus, a posto medju strankama koje su presle cenzus najveci % ima SNS najveci broj glasova/mandata od tih glasova bacenih na Tadica/Radulovica ce zavrsiti na kontu SNS-a.

    Iz tih razloga opozicija pokusava da se na svakim izborima udruzi ali uvek ima lidera sa ogromnim egom i sujetom (pomenuti Tadic, Radulovic, DSS, Ekolozi, Ne davimo BGD..) koji ce gurati svoju pricu bez interesa za ostale i na taj nacin pomoci Vucicu. A opozicija cesto ima svoje zablude, recimo nekad beli listici, bojkot, izlaznost od 75% itd.


  • Trt

    06.04.2022 14:21
    @Рока
    Sve si jasno napisao, osim jednog previda: ovi izbori najbolje pokazuju da Novi Sad, osim administrativnih bukagija, nema nikakve veze sa svojim “prigradskim naseljima” - u suštini okolnim selima koja su mu se nakačila kao pijavice. Nažalost, oni kojima takva situacija odgovara gospodare propisima, tako da se ovaj grad neće još skoro otarasiti tog mrtvog tereta.
  • @novosadjanin

    06.04.2022 13:31
    Kome su vlasti i opozicija ista go.na, najbolje da ipak izadje i glasa za vlast, jer mu ocigledno ne smeta dovoljno da glasa protiv.

    Sto se mene tice, bukvalno svi drugi kandidati su bolji i manja go.na od vlasti pa tako i glasam
  • Рока

    06.04.2022 13:04
    Хипотетички, да су јуче били локални избори у Новом Саду, и да су се кандидовале исте ове изборне листе, СНС+СПС+СВМ би имали врло стабилну већину у броју одборничких мандата, далеко стабилнију него што је то случај у Београду где је један одборник "тас на ваги". Притом, не видим никакву могућност да десне политичке опције праве власт са нпр. листом "Морамо", или сутра неким сличним локалним фронтом окупљеним око тзв. грађанских активиста. Ударајте минусе колико желите, свидело се некоме ово или не, то су чињенице. СНС је у овом тренутку још увек врло сигуран када је Нови Сад у питању, а да ли ће тако бити и за две године делом зависи од њих самих (какав ће однос имати према својим бирачима), делом од шире (гео)политичке ситуације у земљи, региону, свету... а најмањим делом од опозиције. Лично не видим могућност да се у толикој мери промене резултати да би онај део опозиције који може један са другима имао већину. Чак и ако "загусти" па СНС+СПС+СВМ (неким заиста чудом) не буду имали 40 одборника, реалност је да они с обзиром на тренутни тренд у бирачком телу имају много већи коалициони потенцијал од Уједињених и Морамо, за које буквално не видим неку трећу листу (колону, како год) која би ишла са њима у власт. Крајњи домет те опозиционе приче је око 30% јер Нови Сад није само Лиман и Центар. Волео бих да ме неко аргументовано и разложно демантује.
  • gale

    06.04.2022 12:24
    kavez je uzdrman
    Treba biti realan. Sa ovakvom mašinerijom, gde su gotovo svi mediji, sve državne službe, a pogotovo javna preduzeća filijale SNS, ovo uopšte nije loše. Dakle, kavez je uzdrman. Pokrajinski i lokalni izbori, uključujući i Grad Novi Sad, su za dve godine. Opozicijo, saberi se i razmisli o tome!
  • Лиманац

    06.04.2022 11:40
    Предаја није опција!
    Живео Нови Сад!
    Живела Србија!
  • statističar

    06.04.2022 10:40
    koliko
    zgubidana na portalu , a 19% osvojili hahahahaha
    živela Srbija !
  • novosadjanin

    06.04.2022 10:31
    @Bot detektor
    ahahahahahahaha

    svakakvim se me zvali al' botom do sada ne :-)

    druze, imam brokersku licencu, m&a specijalista, pmpo , capm, pmp, jednu diplomu naseg faksa, jednu od napolje (:-)).
    nisam direktor u jednoj, vec 2 it firme u ns (po 50% vremena), obe sa 7 digits revenue.

    ako bude trebalo da se isteruje "tuk na luk", lako ce admini preko ip, doci do mene, mog linkedin profila, pa citaj.
    Bas me interesuju tvoje reference, kada sebi dozvoljavas da sudis o ljudima koje ne poznajes.

    sustina je da nisam ni za poziciju a ni za (ovakvu opoziciju).
    Sa asfalta sam (pre 4 godine kupio kucu u kamenici, pa sada tamo zivim), veci deo ds ekipe koja je vodila grad/pokrajina znam licno, sto iz kafane, sto sa sporta, sto iz biznisa.
    sto se mene tice 1/1 identican ol.s kao i postojeci establisment, jedino imaju nesto vise zuba u ustima, od ovih drugih u proseku.
  • novosadjanin

    06.04.2022 10:13
    @kontrolornaizborima
    druze,

    nisi uhvatio sustinu.
    Mnogima su pozicija/opozicija ista go....a

    zato i nece da izlaze na izbore

    simple
  • Vladan

    06.04.2022 09:56
    @dobrivoje

    Zanimljivo je koliko kukate da ste sposobni i radišni a kad treba da se udari u patetiku onda kukate da ste ničim opravdano siromašni. U jednom jesi u pravu, vi neostvareni i intelektualno siromašni ste u najvećoj meri za ovu i ovakvu vlast.
  • Shonex

    06.04.2022 08:54
    Slazem se ali...
    @dijasporac

    Sve se slazem sa tvojim komentarom...ALI...ima tu jos jedna zackoljica a to je da SNS najvise glasova dobija potplacivanjem glasaca, sa duplim birackim spiskovima i po 2-3 crvene/glasu! Pored toga, oni vrlo perfidno nastavljaju sa propagandom stranackog zaposljavanja (imam licne primere u svojoj najblizoj okolini) gde ljudi zaposleni preko stranke, po komandi (vojni sistem), MORAJU da izadju na izbore i glasaju za stranku koja ih je zaposlila.

    Tako da pored ujedinjene opozicije, ovome mora da se stane na put, ovo mora neko da sankcionise i zaustavi pre svih sledecih izbora!!!

    Bez potplacivanja i stranackog ucenjivanja obicnog naroda, nema fer izbora i nece nikad moci opozicija da dodje na vlast!
  • KontrolorNaIzborima

    06.04.2022 08:10
    @dijasporac
    Back to the basics.
    Promašena tema. Ne radi se o pametovanju opoziciji kako da se organizuju, mnooogo je jednostavnije, no hajdemo ispočetka:
    1. ako neko želi da smeni vladajući režim a zbog toga što ne postoji savršen kandidat izabere da ne izađe da glasa time ne da neće smeniti režim nego je najveći deo svog glasa dao najvećem, najčešće vladajućem čiji su birači sigurni.
    Drugim rečima - mora se izaći na glasanje da bi se smenio režim. Ok?
    2. mantra na koju odgovaram je najčešća kod naprednjačkih botova ali sam zbog oatalih probao marematički da objasnim nelogičnost priče
    3. vrlo često glasači Moramo kažu da su protiv režima ali da ne bi izašli da glasaju za Đilasa, Mariniku a kamoli desničare.
    Nadam se da sam pojasnio a ako nisam- vidimo se na sledećim izborima. O&O.
    Veliki pozdrav za slobodarsku dijasporu!
  • mile

    06.04.2022 07:07
    Sramota me je sto zivim u ovom gradu.Gde ste Novosadjani, nije valjda da su vas toliko iskvarili. Zamislite se malo .
  • Kole

    06.04.2022 06:43
    Pozdrav iz Norveške!
  • Na posletku

    06.04.2022 06:30
    Odvesti decu do graničnog izlaza i pokazati im put iz ove tužne teritorije, više nije stvar političkog stava, već odgovornog roditeljstva.
  • Slavko

    06.04.2022 00:57
    Kolko kosta glas?
    Niko ne spominje kupovinu glasova.. Na limanu 5000 glas... Sve partije (vecina) nudi pare za siguran glas i svi cute oko toga?? Zna se ko najvise placa... E to je danas Srbija postena..
  • Jkp

    06.04.2022 00:47
    Nece se poslovi u JKPu raditi sami... Obrazi kao djon i udri! Nemojte posle kukati kad vam deca budu dzabalebarosi i mutljavine-ucili su od najboljih!
  • Nemanja

    06.04.2022 00:13
    @ dobrivoje
    “interesantno da ljudi koji žive u centru i na skupljim lokacijama su protiv vlasti,neobično da su oni sa Grbavice koji su tu kupili jako skupo stanove(nema tu starisedeoca) najnezadovoljniji vlašću. Mislim najviše imaju a najviše kukaju.”

    Možda jednom i shvatiš zašto je tako, dotle se seti Ramba Amadeusa i izjave da je “nacionalizam za one sa platama od 300 evra…kad imaš 1000 i više, interesuju te neke druge stvari” . I sam predsednik (RIKa) ti je izjavio u izbornoj noći da je dobio tamo gde se teško živi a izgubio tamo gde se živi bolje. To ti je ujedno i odgovor kad će ova staro-nova vlast da uradi išta na podizanju životnog standarda.
  • Liman

    05.04.2022 23:18
    :D
    a sta su ocekivali, unistili su nam liman pretvorili ga u zastavu, pritiskaju nas haos ovde i misle da ce im to proci...
    video sam kako botovi slave na limanu, samo botovi nema sta da slavite, vas vodja ne podnosi poraze nikako ima da lete sendvici :D
    jedva cekam lokalne izbore u NS
    a sto se tice Futoga, Rumekne, Veternika i ostalih slobodno se odvajajte ionako ne negujete duh Novog Sada
  • Bot Detektor

    05.04.2022 23:14
    @novosadjanin
    Uf, uf, uf! Dobar pokušaj :-)
    - "sve znam" je izraz koji ne upotrebljavaju "visoko obrazovani"
    - visoko obrazovani nisu nikakav "krug", pobogu ...
    - visoko obrazovani koriste veliko slovo, čak i kada programiraju
    Da skratim - poštujem i qa team lead scrum master i putovanja svetom ali molim vas nemojte mi zameriti da to ne mora neminovno da upućuje na obrazovanje.
    Sve ovo što ste naveli je puno nedoslednosti i nelogičnosti.
    Pitam se zašto niko iz IT-a nije za naprednjake ...
  • dijasporac

    05.04.2022 22:48
    @KontrolorNaIzborima
    Dajte sklonite se vise sa tim izlazenjem/neizlazenjem na izbore i direktnim/indirektnim glasovima, to je cista zabluda koju proturaju ljudi koji su to culi na nekoj od televizija od srpskih politicara ili analiticara.

    Sustina je da, ma koliko ljudi izaslo na glasanje, nasa stranka/koalicija mora imati vise glasova nego njihova stranka/koalicija. Ako % glasaca raste ne mora nuzno da raste i broj glasaca opozicionih stranaka a posto u njihovoj koaliciji ucestvuje 2 ili 3 stranke a u opozicionoj 5-6 logicno je da ce se broj glasova za opoziciju rasuti te neki nece preci cenzus i ti glasovi ce biti prosuti. Isto tako u proporcinalnom sistemu jedna velika stranka kao SNS ce dobiti najveci broj glasova a proporcionalnim modom ce doci i do veceg (od ostalih) viska poslanickim mesta zbog onih koji su otpali ispod cenzusa. Zato je Vucic i uveo cenzus na 3%, da se znatni glasovi opozicije potrose na kombi stranke.

    Iz svega proizlazi jedna ocigledna stvar - opozicija mora da se ujedini i da izadju kao jedna velika koalicija, da opozicioni lideri svoj ego i sujetu gurnu pod tepih i podrede se opstem cilju. A mogu li to? Zamislite Djilasa, Tadica, Radulovica i ostale, mogu li oni nekome drugome da daju prednost? Nikako. Jedini lek, totalno novi harizmaticni vodja udruzene opozicije.
  • KontrolorNaIzborima

    05.04.2022 22:46
    @novosadjanin
    Poštovani,
    Hvala na trudu da date potpun odgovor!
    Putovati svetom ne mora nužno da znači da se upozna i razume izborni proces i izborni zakon. Svaka država ima svoj, različit a često i sa nekim specifičnostima. A izborni zakon obično nije nikom na listi omiljene literature.
    Sami kažete da vaši bližnji ne žele da glasaju za vladajući režim ali zbog toga što ne postoji kvalitetna alternativa izaberu da ne izađu da glasaju sa razumevanjem da na taj način najveći deo njihovog glasa ide upravo vladajućem režimu?
    To je matematička kolizija, nedoslednost, isljučuje jedno drugo.
    Nije u skladu sa tim kako ste predstavili sebe i Kuma.
    Ne zamerite, samo sam posložio to šta ste odgovorili a svakako je vaše pravo da izađete, ne izađete, glasate ili ne glasate. Bez da se bilo kome pravdate.
  • dijasporac

    05.04.2022 22:30
    @Inspektor Višekruna
    Inspektore, inspektore, sta si ti ovde pisao pre izbora? Da ces biti magarac Visekruna ako Vucic bude imao vise od 55% u prvom krugu? Ili je bio neki drugi %?
  • LimanDrzava

    05.04.2022 22:19
    Znaci Detelinara i Salajka. Ocekivano, selendare!
  • Braco

    05.04.2022 21:26
    Šojić
    Kupujem stan, ako neko prodaje neka se javi. Hvala sps-u. A vama ostalima kojima sam obećavao svašta...vidimo se za dve godine
  • Kruna

    05.04.2022 21:10
    Opa znaci Futog dobija bazen a Ledinci kanalizaciju i vodu. Nemoj da nas opet preveslate kao 2016 kad nam obecaste da do 2021.imamo sve. Onaj čuveni amfiteatar da ne spominjem bolje. Bela skoda selom hara i dalje nudeći vino i kafu za one koji daju glas
  • Dreamer

    05.04.2022 21:08
    Inspektore Višekruna
    Na prvim višestranačkim izborima socijaliste su pobedili radikali. Mirčić je bio gradonačelnik. Spo je došao tek 1996. posle lupanja u šerpe.
  • novosadjanin

    05.04.2022 21:08
    @kontrolornaizborima
    druze,

    sto je najgore, "sve znam".

    iz kruga sam visoko obrazovanih ljudi (tipa kum je qa team lead i scrum master, supruga umetnik, svi smo poprilicno videli sveta, itd), govorim to iskljucivo iz konotacije da oni znaju kako funkcionise izborni sistem i OPET su ostali kuci.

    To onda prvenstveno referise na (ne)kvalitet alternativa ovim rollingstones-ima i da je tesko razluciti sta je manje zlo za Srbiju.

    da se pojavila neka kvalitetna , nekompromitovana alternativa sa jasnim ekonomskim i politickim programom prihvatljivim vecini (tipa stranka centra, sto je ds bio za vreme djindjića npr), ponavljam, ubedjen sam da bi izlaznost u Srbiji sa 58%, skocila na 70% i ovima bi videli ledja.

    pozz
  • Mi stojimo postojano

    05.04.2022 20:54
    @Blumun
    Ja sam i do sad saginjala glavu kad prolazim pored takvih. To je iz kuće, mama me vaspitala da gledam kuda idem da ne padnem ili da ne ugazim u ...nešto
    I da, bio je 3. april , evo danas je 5. Pre dva dana bili izbori, vi pobedili a evo danas se srpske sudije u Kosovskoj Mitrovici vratile na posao,
    Čestitam raji naloženoj svim i svačim pred izbore
  • @Blumun

    05.04.2022 20:52
    jesi ti zavrsio osnovnu skolu?
    Kako si dosao do 2 tj. 3 puta vise glasova?!

    U NS SNS i SPS 47%, opozicija skoro 40% (ostali nisu presli cenzus).
    U Srbiji SNS, SPS, SVM 54%, opozicija 34%.
  • Pa-Pa-Paranoja

    05.04.2022 20:41
    @Igor
    To je udbašu sve vreme i bila misija.
    He did it his way ;-)
  • Starosađanin

    05.04.2022 20:38
    @Ljubinka
    Poštovana,
    Naš režim, pa tako i novosadska ispostava će sačekati sa krpljenjem rupa, asfaltiranjem ulica kao i otvaranjem kolektora za kanalizaciju- da se priđe bliže gradskim, daj Bože vanrednim, izborima i osloniće se na kratku pamet Srpskog naroda i nebrigu za budućnost.
    Fućka se njima za grad, za građane.
    Živi bili pa videli!
  • Mare

    05.04.2022 20:03
    E sad
    E pošto ste izgubili, sad će te da dobijete po pič....Nema asfaltiranja, kanalizacije, rasvete, garaža itd u delovima grada gde je opozicija pobedila....još vas treba svako veče šibati po ušima. Sve vam treba ukinuti
  • Blumun

    05.04.2022 19:58
    Samo jako
    Alealeale, evo bio I 3.april, i sta cemo sad, opet imamo duplo vise glasova u Novom Sadu,govorili ste kako smo gotovi,a mi na nivou Srbije imamo tri puta vise glasova, zato luzeri glave dole kad dolaze pobednici. Ziveo Vucic, Zivela Srbija.
  • Igor

    05.04.2022 19:27
    ''Vojvodjani'' 23 glasa?
    U centru Novog Sada,na glasackom mestu Nenada Canka,lista koju je podrzala LSV osvojila citava 23 glasa!
    Ejjj,u centru Novog Sada!
    E to vam je najbolji primer kako se zarad licnih interesa unisti jedna stranka,ideja Vojvodine,25 godina rada.
    Zarad par radnih mesta u gradskim JP za elitne ligase, za par mesta u dobro placenim UO za Canka,Kostresa,Bogaroskog, Kravica,za mesto u Vladi za Papugu,ode u pepeo sve za sta su se Vojvodjani borili 25 godina.
    Pocivaj u miru LSV,ti vise ni na pokrajini vise nikad ne mozes do cenzusa ni u najludjim koalicijama sa Odzicem,Cedom,Vukom, Rasimom i ostalim Nenadovim pajtasima.
    Skupice vam drugari iz SNS potpise,samo nece niko da vas glasa.
  • stara mimi

    05.04.2022 19:15
    "Vučić je odneo pobedu u trci za predsednika na dva biračka mesta, uz razliku od po nekoliko glasova, što je delimično i rezultat toga što je kandidatkinja koalicije Moramo Biljana Stojković i na Limanima imala dobru podršku."

    Vučićeva pobeda je rezultat toga što su ljudi glasali za Moramo!? To bi jedino imalo smisla ako bi svi koji su glasali za Moramo dali glas Đilasu. Po mom mišljenju, to baš i nema smisla Većina ljudi koje ja poznajem i koji su glasali za Moramo radije ne bi izašla na izbore nego što bi dala glas Đilasu. Ili bi izašli i glasali za neku manjinsku stranku.
  • Ljubinka

    05.04.2022 19:12
    Sns na lokalu u NS gubi izbore ukoliko se Vucevic ne dozove pameti i ne smeni neradnike. Da li je moguće da štiti Mandica koji ne radi apsolutno ništa,ne dolazi na posao i podržava nerad čitavog UGZI-ja. Proverite “nadzore”,pozovite ih nekad i neće vam se javiti. Ceo grad trpi zbog njih. Neće on njih dirati ni sada. Dok je trajala kampanja Mandica nije bilo nigde ali kad se društvo okupilo da proslavi “pobedu” bio je u prvim redovima. Cinično veoma. Evidentno je da je ovo poslednja “pobeda”. Sve dok molimo za krpljenje rupa,sredjivanje igrališta,košenje trave,odnošenje otpada,zamenu ulične sijalice…a sve zbog ex ziga biće ovako. Pa ih držite i dalje kao zaštićene neradnike. Neka primaju i dalje plate i “nagrade”…
  • Boljee

    05.04.2022 19:11
    Najgore
    Bolje da ste pitali, kako se kralo u N.Sadu ! I nemojte pisati kako su Novosadjani glasi, mi ortodoksni Novosadjani dobro znamo kako se glasa i to bez bakljade. Procistite ovaj grad da mozemo da zivimo mirno i tiho kao sto smo i navikli ! Grad ste mi oteli, a da necete i glasacke listice !
  • Nikola

    05.04.2022 19:11
    Ajde za SNS i razumem zašto dobiju najviše glasova. Ali SPS, Zavetnici, Dveri!? Pa koji umobolni pacijent glasa za ove klovnove!?
  • Postar

    05.04.2022 18:11
    na kraju puta
    Nije moje da komentarisem jer ne glasam od 1991-ve....
    Kada mi ubise JUGOSLAVIJU...
    Ali...e moj Novi Sade...
  • 9

    05.04.2022 18:08
    Usrana
    digitalizacija još nije stigla na glasanje. Nije stigao ili
    smeo batica da se ugradi inače bi pukli stopostotno iz 2 razloga:
    1 Njovo biračko telo ne bi umelo da pročita i pritisne digme
    2 Ne bi moglo biti muljačine.
  • KontrolorNaIzborima

    05.04.2022 18:07
    @novosadjanin
    Poštovani,
    Po našem izbornom sistemu, nakon što se završe izbori, bez manipulacija, zbir važećih glasačkih listića za one stranke koje su prešle cenzus se projektuje na 100% uzorak i odatle se računa broj mandata.
    To znači da svaki onaj koji nije izašao da glasa ili je glasao za one predstavnike koji nisu prešli cenzus, praktično daje najveći procenat glasa srazmerno onoj stranci koja je osvojila najveći broj glasova.
    Nadam se da razumete šta u ovakvom izbornom sistemu znači supruzin, Kumov, komšijski neizlazak na glasanje.
    To znači da oni koji nisu izašli na izbore kažu da im odgovara ovako kako je i da podržavaju vladajući režim.
    Žao mi je što vaši bližnji nisu raspolagali ovom informacijom.
    Probao sam da pojednostavim, nadam se da nisam banalizovao ili iskrivio.
  • Alane Oprosti

    05.04.2022 18:01
    Kad nama Bosanci iz okolnih mesta kroje sudbinu…
  • Zoranson

    05.04.2022 18:01
    Srpska tragedija
    Dok se pametni napričaše, dotle se pokvareni naživeše.
  • Slucaj

    05.04.2022 17:57
    Pogresno smo verovali da dovoljno ljudi zeli da se drzava dovede u red, da institucije profunkcionisu, da se strucnjaci pitaju, a kriminalci zatvaraju. Vecini odgovara bahatluk. Da rade sta hoce ili da ne rade na radnom mestu u drzavnoj firmi, bez posledica.
  • @ns

    05.04.2022 17:55
    to nije tacno
    Na pola birackih mesta u gradu su SNS+SPS+SVM osvojili manje i od Ujedinjenih i Moramo, a tek od cele opozicije
  • Dejan

    05.04.2022 17:46
    NS
    Novi Sade,nemojte da kukate uskoro kako nemate vode jer je povecana potrosnja na Sremskoj strani ili havarija u fabrici vode, imali smo to kao letos ali ste brzo zaboravili !!! Sajlovo,Fjutogi Vjeternik ce dobiti svasta novo od ulica do raznih sporckih objekata a samo zato su su glasali niz vetar i uz muziku ! Na Podbari u narednih 5 godina nece biti javne garaze a tu najvise treba,to dobro zapamtite,Podbara je glasala protivu sns !!!!
  • Vasa Ladacki

    05.04.2022 17:41
    Pitanje
    A Fjutog i Vjeternik? Stare radikalske naseobine....
  • Gavril

    05.04.2022 17:33
    Čovek u svome životu ne može da bira tri stvari : Oca, majku, predsednika Srbije.
  • Инспектор Вишекруна

    05.04.2022 17:21
    Врло лоше!
    Али ипак боље од остатка Србије!
    Са носталгијом се сећам првих вишестраначких избора када су социјалисти убедљиво поражени од опозиције тадашњег СПО (нема много заједничког са актуелним) и Реформиста!
    Даће добри Бог да се понови!
  • Pinki

    05.04.2022 17:17
    Ponovo
    Dokle će Bosanci da nam upravljaju gradom?
  • Nije moje

    05.04.2022 17:11
    Ali je jako:
    "Mnogo smo mi očekivali od naroda koji se 2022.godine raduje vozu.
    Od naroda koji ne poštuje poginule rudare.
    Od naroda koji ne prezire pedofile i manijake.
    Od naroda koji opravdava zločine.
    Od naroda koji podržava rat i razaranje...
    Previše."
  • Обсервер

    05.04.2022 17:10
    Јасно
    Ствар је генерално јасна и на градском и републичком нивоу. Ја наиван, све чекам, када ће победницима да падне удружена честитка овог Портала и њихових подстанара из ББЦ. Немојте људи да се стидите и ваш је то председник, а ви важите за један објективни портал политичког центра.
  • Mojsije

    05.04.2022 17:03
    Ju ju
    Da nije bill po dve crvene naprednjaci ne bi pobedili. Kupili su glasace.
  • joooooooj

    05.04.2022 17:01
    Plakaću sutra
    i momci svašta obećavaju pa .....
  • dobrivoje

    05.04.2022 16:57
    Meni
    je interesantno da ljudi koji žive u centru i na skupljim lokacijama su protiv vlasti,neobično da su oni sa Grbavice koji su tu kupili jako skupo stanove(nema tu starisedeoca) najnezadovoljniji vlašću. Mislim najviše imaju a najviše kukaju.
  • Bravo PortalRadio021

    05.04.2022 16:55
    Sta bi građani
    Novog Sada bez vas ! Hvala na konzisnom i lepom :) tekstu
  • Veliki Štrumpf

    05.04.2022 16:54
    Tih 175 glasova u futogu prevedite na % i dobijete 10%!!! Nikad tamo opozicija nije dobila 10 %. I ds kad je bio na blasti futog su dobijali radikali. Realniji su parlamentarni rezultati. Veca izlaznost je delom i znog toga sto su kupovini glasovi a ljudi ucenjeni od strane sns. Pogotovo centralni delovi. Zato se i povevao broj sns glasaca. Morali da glasaji oni koji imaju korist . A novo naselje drze sef kabineta gradonac i preds skupstine tako da je i tami bic radio plus zaposljavanja i plus korist. A naprednjaci u ns su ko popisani jer ovo je poraz za njih. 19 000 glasova manje nego 2016.
  • Bravo PortalRadio021

    05.04.2022 16:47
    Sta bi građani
    Novog Sada bez vas ! Hvala na konzisnom i lepom :) tekstu
  • realan

    05.04.2022 16:40
    To nije Novi Sad
    'Razlika između Vučića i Ponoša najizraženija je u Begeču, Futogu, Veterniku, Rumenki, Kisaču, Kaću, Budisavi, Kovilju, Šangaju, Ledincima, Bukovcu...'

    Gde treba dobiti prikljucak za gas i ostalu infrastrukturu, tu vucic hara.

    Nek onda vucevic ide u sangaj i budisavu da sefuje a novi sad nek ostavi na miru!
  • dz0

    05.04.2022 16:37
    auu koliko kučića u redu za čekanje....
  • rea

    05.04.2022 16:31
    kaja ce se kad potrose 2.000 d
    I kod mene ovi sto zive u prigradskim naseljima i sto se potpisuju palcem su svi glasali za AV.
  • Incelman

    05.04.2022 16:24
    Očekivano. Glasačko telo im se masovno doseljava zadnjih 30-ak godina iz Bosne, južne Srbije i Crne Gore i sada su nažalost većina u Novom Sadu.
  • Alex

    05.04.2022 16:21
    Bravo....
    ...pocetak kraja SNS vladavini .
  • @Naprednjaci

    05.04.2022 16:21
    Lideri su mnogo gori od njih, ovi su male mace, bleda kopija
  • Da

    05.04.2022 16:10
    Da
    Realno jedini istinski pobjednik jeste AV kao presjednik i da je NADA ostvarila solidan postotak .....Danas da se ponove izbori Vucic bi imao 70%glasova a "NADA" u parlamentu vise od 10%
  • Novosadjani

    05.04.2022 16:06
    Sa Detelinare
    I novosadjani sa Detelinare su dali glas opoziciji, ali smo manjina u odnosu na brdjane koji su nas okupirali pa takvi i rezultati... Nazalost
  • Deja

    05.04.2022 16:03
    Klisa
    Nije ni pomenuta. Ni slana bara. To je već tipično, iako je po površini najveći deo grada, a po stanovnicima 5x veći od banatića. Inače na klisi su nas zgazili naprednjaci nešto više od 3:1.
  • Veteran

    05.04.2022 16:01
    @Vaskrsije
    Vi ili ste lakoverni pa su vas prevarili ili znate sve ali ste plaćeni bot zla.
    Evo vam crno na belo, možete i sami da proverite koliko vaš predsednik stranke laže čim zine:

    Američka ambasada (@USEmbassySerbia) Tweeted:
    Ekspertski razgovori između pripadnika Vojske SAD-a i njihovih kolega iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Odlične diskusije o našoj zajedničkoj saradnji u vezi sa bilateralnim i multilateralnim aktivnostima u 2023. godini. Zahvalni smo našim partnerskim državama! https://t.co/fXBXVx3J6z
  • Iskra

    05.04.2022 15:59
    Pozdrav svima u SNS -u
    Najbolje bi bilo da se postave novi direktori, ovi su... :( sto njihov šef evidentno je ne zna iliti ne vidi ! Manite se primitivizma i starleta i kriminalaca!! Ovo je Novi Sad! Ne zelimo emitovanje Zadruge , Farme... Ne prljate grad civilizacije, obrazovanja i kulture, ovo je nekada bio grad gde se poštovala porodica.. Građanke i gradjani Novog Sada su obrazovani, kulturni, odmereni, tihi, posteni i radni - takvima zelim mnogo srece i uspeha za dve godine !
  • @Pera Obavestajac

    05.04.2022 15:58
    Dogovor je bio da Vucica podrzimo za predsddnika a on Ivicu za premijera.
    O cvrstini date reci smo videli vec u 22 h kada se AV nije ni zahvalio sps-u
    Sada ide da ako ne prihvatimo 4 ministra bez premijera necemo biti deo vlasti .
    Tako ce ovaj cuvati Kosovo
    Tako ovaj nece u NATO
    Tako ovaj nece uvesti sankcije rusiji
    Dakle znajte svi sa kim imate posla
    Danas pregivara sa Djilasom oko vlasti u Bgd. :-)))
    2024 cemo sahraniti SNS na izbotima u NS i sa opozicijom napraviti vlast u NS , zivi bili…
    Iz NS sve uvek krene
  • Spin

    05.04.2022 15:57
    @Zoran
    Inače Sajlovo je naselje od pre nove ere, dajte molim vas. Par kuća u to vreme nije imalo ulicu i školu. To je stvarno strašno, jb Zrenjanin i vodu. Zrenjanin i koji su ovaj put prvi put glasali nikad nisu popili vodu iz slavine.
  • usamljeni glas

    05.04.2022 15:52
    Krajnje je vreme da se u Srbiji uspostavi prava opozicija, očišćena od kompromitovanih i izlizanih političara. Sadašnja tzv. opozicija kao da nema cilj da osvoji vlast, nego da pređe cenzus i spoji se na državne jasle.
  • Jašta

    05.04.2022 15:51
    @Nidza
    Ujedinjena desnica će samo da liže čizme Vučiću, al tek pošto reši da li su jači narkomani iz Nju Ejdž četnika ili eko četnika. Vratite se na YouTube, tamo možete da pričate gluposti kakve god želite.
  • Krmak cortanovacki

    05.04.2022 15:49
    Jos da direktor Sajma nije radio za SNS bio bi sps na svojih 10 %
    Njega u sps drzi zapravo sNs
    Novu godinu slavi sa Vucevicem
  • Haha

    05.04.2022 15:48
    Koliko je tih novosađana iz Banja luke?
  • novosadjanin

    05.04.2022 15:47
    iako sam prelomio
    nismo uspeli.

    planirao sam da ne izađem na izbore, jer nemam za koga da glasam ali sam u nedelju ujutro prelomio i otišao na glasačko mesto (centar kamenice, pošto tu živim).

    ipak sam izašao i dao svoj glas protiv sns-a ali nije bilo dovoljno.. tipa moja supruga nikako nije htela da izadje, moj kum takođe, prve komšije isto.. a svi oni bi glasali kontra vladajuće stranke ali jednostavno nema za koga. Imao si izbor prefabrikovane demokrate a svi dobro znamo šta su radili dok su bili na vlasti, oni ngo ludaci koje ko zna ko plaća i sijaset desničarskih "budala".

    nisam previše upućen u politiku (bavim se it-em) ali sam prilično siguran da se pojavila neka realna, čvrsta i umerena opoziciona opcija, izlaznost bi bila sigurno +5% ili čak +10%, a onda bi i rezultati bili drugačiji.

    pozdrav svim dobrim ljudima
  • ns

    05.04.2022 15:47
    Treba uvek posmatrati zajedno sns i sps. Oni zajedno sa imaju većinu u odnosu na sve tzv. opozicione glasove, čak i tamo gde su osvojili manje od ostatka Srbije.
  • Realista

    05.04.2022 15:44
    lobotomija
    Šta je u glavama likova koji glasaju za SPS?! Novac? Kriminal? Radno mesto?
  • Guy Fawkes

    05.04.2022 15:43
    Ovaj članak može biti interesan onima koji kupuju nekretninu u Novom Sadu.
    Iza lokacije,najvažniji je komšija.

  • VladaN

    05.04.2022 15:43
    Potrebni…
    … su prevremeni lokalni izbori, što pre, da Vučević i lokalna kriminogena ekipa ne nastave sa koruptivnim razaranjem ovoga nekada grada. Uhapšen je, drugi po redu načelnk gradske policije! Da li je ikome iole sa malo mozga potrebno objašnjavati koliko je gradska vlast sa Vučevićem duboko bahata i korumpirana?
  • /

    05.04.2022 15:41
    /
    telepcani su vam sada i ovi u soliterima i vilama.
    niko od njih ne koristi ekavicu.

    propast telepa je pocela izgradnjom pravoslavne crkve 90ih
  • Smetalo

    05.04.2022 15:39
    Razočaran...
    ...sam što je Balaševićeva Salajka glasala za Vučića.
    O Salajčanima sam imao mnogo bolje mišljenje - jedno vreme sam tamo živeo. Kad ono eto sad CVRC.
  • @Pitanje

    05.04.2022 15:34
    Ti mislis da je Vucic bolji od Milosa, Maje i Igora pa mu se obracas za pomoc? Ahahahahaha
  • Stojko Kitić

    05.04.2022 15:30
    Znači tamo gde treba da se legalizuje i priključi na gradsku infrastrukturu Vučić dobija 101% a tamo gde su starosedeoci ipak znatno manje.
  • Džov

    05.04.2022 15:28
    'Razlika između Vučića i Ponoša najizraženija je u Begeču, Futogu, Veterniku, Rumenki, Kisaču, Kaću, Budisavi, Kovilju, Šangaju, Ledincima, Bukovcu...'

    Kada bi Novi Sad bio Novi Sad, tj. Grbavica, Stari Grad, Telep, Limani, N. Naselje, Banatić, Rotkvarija, Podbara, Salajka, Sajmište, Adamovićevo naselje i Avijatičarsko naselje, bez okolnih sela i Adica, Pezosa, Kamenice, Klise i Veternika, mi iz 'gradskog jezgra' ne bismo bili taoci volje onih koji u tom gradu realno i ne žive. I ne bi mi poluučeni Vučević bio gradonačelnik, i ne bi mi Zvonkili i Aki mafijali gradom.
    Jel realno da kažeš da živiš u Beogradu, a iz Ovče si? Nije. Zato ako si iz Kaća, iz Kaća si. Status opštine za Kać, i neka im pripadnu Budisava, Šajkaš, itd. Isto tako i za ostale 'Novosađane'. I glasanje do mile volje za Vučića i mafiekipu.
  • Naprednjaci

    05.04.2022 15:28
    Alo
    Ovo je Grad Novi Sad !
    Provalio vas je narod sta radite, mogli ste sve, imali ste sansu , trpeo vas je narod ali ste se toliko osilili i to verovatno ne znaju vasi lideri, pred njima ste smerni i pokorni.
  • KB

    05.04.2022 15:24
    Centar
    Ponosan sam na svoje komsije iz Centra, tako se to radi!
  • ××

    05.04.2022 15:24
    Ako vucic ima 30 glasova manje u proseku na Limanu , onda reci da nema podrsku je smesno
  • Bole

    05.04.2022 15:19
    Vucic ce vas dobiti i 2027. i nista necete uraditi do tada .
  • Маки

    05.04.2022 15:16
    НАДА
    Нисте добро анализирали, НАДА је остварила 7,6% у Новом Саду.
  • @Комша

    05.04.2022 15:13
    Poenta i jeste da likovi poput Tadica uzimaju mali ali bitan procenat glasova. Da su svi sa liste uzeli po 1% vise, sad bi SNS bio opozicija.

    A da su prekjuce likovi poput Mise Vacica, Boska Obradovica, Milice Djurdjevic, itd. dobili samo po 2% vise glasova imali bi i drugi krug predsednickih
  • Pitanje

    05.04.2022 15:13
    A kako to da jos uvek GIK nije prebrojao glasove u Novom Sadu? Zar to ne govori dovoljno,samo po sebi? Izgleda da Miloš,Mirovic,Maja ne bi da čuju rezultate. SNS ima i kvalitetnih ljudi,ali pomenuti,bez ikakvih rezultata sede u foteljama. Vučicu ,počisti ih i predlozi časne,neukaljane i kompetentne ljude u Novom Sadu i Vojvodini .
  • Tjax

    05.04.2022 15:09
    Na glasanju koje je
    potpuno kontrolisala sns, a zatim “prebrojala” glasove sns, pobedila je ju! iznanedjenja sns!
    Pa da li smo mi normalni???
  • Jataganac

    05.04.2022 15:08
    Žare
    Bogosavljević odličan,detaljno,tačno i opširno.Poz.
  • Geograf

    05.04.2022 15:04
    A gde je mapa?
    Pogledajte samo kako su u regionu ažurni u objavljivanju izbornih podataka, npr. u Hrvatskoj, svaki put kako i dolikuje - tematske mape na nivou regija, na nivou opština, detaljna statistika. A kod nas? Budemo srećni ako osim Beograda, Novog Sada i Niša dobijemo ikakav uvid gde se kako glasalo (mape kako se glasalo po gradskim opštinama su nuklearna fizika za izbornu komisiju). Šta se skriva? Da li je zabranjeno prikazati regionalne razlike u ovoj državi, jel' moramo svi isto da mislimo, da glasamo?
  • Marija

    05.04.2022 15:04
    Bljak
    Glasali ste, gledajte. Glasali smo, gledamo i ne možemo ništa!
  • Marko

    05.04.2022 15:02
    LSV=SNS
    Jedino sto me veseli je mali broj glasova koje je "osvojila" liga u Djordje Natosevic/Sonja Marinkovic. Kako sejes ...
  • Realno

    05.04.2022 15:01
    Podbara opoziciona, bravo komšije!
    Svakako ponosan na svoje sugrađane, 63% birača koji su izašli na izbore je za pohvalu.
    Novosađani kanda još uvek imaju građansku svest na visokom nivou.
  • Nidza

    05.04.2022 15:01
    Ti "ujedinjeni" su opozicija Srbima i Srbiji, to vec na sledecim izborima pada ispod 10% i odlazi u ruzni zaborav. Ujedinjena desnica ce srusiti sns i to je jedino realno, to i Vucic odlicno zna.
  • Vaskrsije

    05.04.2022 14:58
    Bogu Hvala! Najveci od najvecih, Aleksandar Vucic je pobedio Nato dusmane i u Novom Sadu.Hvala ti, voljeni predsednice.
  • Cuo sam

    05.04.2022 14:57
    Da su
    U Veteniku dolazili autobusi iz Bosne da glasaju :)
  • Zoran

    05.04.2022 14:53
    Sajlovo pamti opoziciju
    Čudno mi da je u MZ Sajlovo bilo ko glasao za opoziciju, nisu imali metar asfalta, trotoare, vrtić, poštu, ambulantu, ništa nisu imali dok nisu na vlast došli naprednjaci
  • Opozicija

    05.04.2022 14:53
    Pobeda
    2024 pobeda opozicije do pobede
  • Pop84

    05.04.2022 14:52
    Ajmo
    sada, Pajovic i kompanija, kao sto uvek govorih, Dalibor Rozic kulturolog i clan gradskog veca, Bojovic savettnik (?) u Lisju "direktora", i more takih slicnih da ih ne nabrajam sada, uvek bolje prodju od pesadije stranke koja izvlaci maximum iz sebe i lkudstva koji rade kampanju, dokle ? Resi se Miliose "kvarnog" kadra i lopova, u stranci ima mnogo cestite omladine i ljudi koji nisu kvarni,ali bojim se da ih sistem ne proguta
  • EvoOvako

    05.04.2022 14:49
    1/3 nije glasala
    Nemoj da se kuka posle!
    Bila je prilika da se ubace u gradu, ali je problem ustati iz fotelje. Ne menja.te kasnije po Fjutogu i Vjeterniku kako su đilkoši, jer su se digli dupeta i prošetali se do glasačkog mesta.
  • Odlican text

    05.04.2022 14:48
    Pokusali su
    Da prikriju rezultate . Problem SNS je između ostalog a vrv i glavni razlog za ovakve rezulate.. taj sto su izgubili umjerenost u svemu, bahatost i sila nikada dobro nisu doneli ! Postali su iritantni i za svoje glasače, ovo su dobili dobrim delom kupovinom glasova na zalost!
  • Nervozni glasač

    05.04.2022 14:48
    Добро излазност упркос свему. Има наде ако буде памети и снаге.
  • Pera obavestajac

    05.04.2022 14:48
    Bar nam nikad nije dosadno
    Realno, ponovo sve zavisi od SPS. Ako Vucic ne da Dacicu mesto premijera, ovi ce ih uceniti sa vecim brojem ministarstava. Ako socijalisti ne budu zadovoljni, progutace zabu do prve sledece prilike. A onda ce da slome SNS mozda vec na Novom Sadu 2024. Ja se snjima ne bih tako lako zezao, oni su od onih koji ce kako stvari stoje uvek biti u vlasti, jednostavno uvek imaju dovoljno biraca i masineriju za glasanje da moraju da se pitaju. A nisu ni desnicari ni ekstremisti, sto bi se reklo svarljivi su za svakog.
  • Od danas

    05.04.2022 14:47
    Do sudnjeg dana
    Predaja nije opcija! Dan i po bio mi je dovoljan da izbacim iz sebe bes i tugu zbog ovakvih rezultata. Od jučerašnjeg "nikad više na birališta", danas pod njihovom parolom ali protiv njih. Ja sam bre slobodan građanin ove zemlje! Dokle god da sam živa, biraću znanje, obrazovanje, kulturu, moral i sve što su moje životne vrednosti.
  • Mare

    05.04.2022 14:44
    Kazna
    Liman 4 je već danas kažnjen, posle 30 godina gradjanima je zabranjeno da parkiraju kola ispred svojih zgrada. Trotoar postoji, prošle godine su postavljeni stubići koji jasno odvajaju parking mesta od staze za pešake. Sramota!
  • Rape

    05.04.2022 14:44
    Bravo za analizu i tekst.
  • LYBI

    05.04.2022 14:41
    VP4868
    Ovo je doradjen komentar.

    Pobedom Vučića i SNS-a glasali ste i podržali kriminal i korupciju iskazan kroz sledeće afere:

    -Krušik
    -Doljevačka naplatna rampage
    -Ubistva Ivanovića i Cvijana
    -Rio Tinto, Smederevo, Ling Long, Bor
    -Belivuk
    -Bunga-bunga fešte
    -Helikopter
    -d'r Mali, d'r Šapić, d'r Stefanović
    -Tetka iz Kanade
    -Ulaganje milijardi uvra u infrastrukturu bez tendera
    -EPS
    -blato umesto uglja za TENT
    -Lečenje dece sa SMS porukama
    -200 miliona evra za TV Prva i B92
    -600 miliona evra za prenos premier lige
    -500 miliona evra za uvoz struje zbog neodržavanja TENT-a
    -Savamala
    -prisluškivanje
    -MHE
    -Grdeiička klisura
    -Pijaća voda u Zrenjaninu
    -Gradnja SPC-a po NP Fruška Gora
    -Braća 1,2,3,....
    -Pokitički atentati
    -partijsko zapošljavanje
    -Nepotizan
    -Desetine miliona evra za Hram u Beogradu
    -Korona fešte i vino od hiljade uvra
    -Objekat na Kopaoniku
    -24 stana u Bugarskoj
    -Lažne diplome......

    A posebno za Novosadjene kupovina SAP programa iz 2013-e za preko 50 miliona dinara. Dok pištaljka.rs nije počela postavljati nezgodna pitanja gradskoj upravi za komunalne javne nabavke početkom 2021 nije ni dana korišćen. Tek onda je osnovana neka radna grupa i uz doplatu preko 140 miliona dinara krajem prošle godine konačno počinje priprema za upotrebu.
  • Комша

    05.04.2022 14:38
    Опозиција ће имати шансу за две године на локалу, али само ако се уозбиље и стварно уједине. Овако смо сведоци да ликови попут Тадића узимају мали али битан проценат гласова.
  • Novosadjanka

    05.04.2022 14:32
    Novosadjanka
    Gradjani MZ DUNAV su dali podrsku opoziciji,bravooooo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna